Styrk dit barns motorik og koncentration, Børn og motorik. Sansemotorik

Sansemotorik for børn

Det gode børneliv og trivsel, er noget jeg kan hjælpe dit barn med. Jeg har arbejdet med mange typer af børn og familier, i forskellige sammenhænge. Og er endnu ikke stødt på et barn, der ikke kom i bedre trivsel med øget koncentrationsevne efter et forløb hos mig.

Motorik handler ikke kun om at kunne hoppe, danse, kravle, snurre og løbe. Det handler om generel trivsel. God motorik er en forudsætning for barnets evne til at koncentrere sig, indgå i sociale relationer og kunne aflæse de sociale koder. Kan dit barn koncentrere sig? Kan dit barn skrue op og ned for aktivitetsniveauet? Er dit barn skoleparat?

Jeg kan udarbejde en motorisk afklaring af dit barn, men du skal sørge for den motoriske stimulation i hverdagen. Uden stimulation ingen resultat. Et forløb hos mig, giver hjemmearbejde til dig.

Jeg træner aldrig det, barnet ikke kan, men søger efter årsagen til problemet. Ved grundtesten leder jeg efter barnets sansemotoriske forudsætninger for udvikling. Hvis din mavefornemmelse fortæller dig, at noget er galt med dit barn så kontakt mig.

Kontakt mig og hør mere

Sansemotorisk afklaring

En sansemotorisk afklaring med efterfølgende daglig stimulering er en let, kærlig og håndgribelig måde at give dit barn en sjovere og mere lærerig dagligdag.

Jeg har mange års erfaring med:
•  Præmaturbørn i alle aldre
•  Adoptivbørn
•  Børn med diagnoser
•  Særligt sensitive børn
•  Signalstærke børn
•  Børn med generelle trivselsproblemer

Et sansemotorisk forløb
Den første kontakt foregår telefonisk. Den indledende samtale giver mig et overblik og billede af dit barn, så jeg kan vurdere, om en motorisk afklaring er det rette tilbud.

Sansemotorisk afklaring
Selve afklaringen tager ca. 1½ time. Inden mødet skal du udfylde et spørgeskema, som jeg sender til dig. Spørgsmålene i skemaet handler om barnets liv fra tiden i mors mave og til nu: graviditet, fødsel, barnets trivsel og motoriske udvikling.

På baggrund af skemaet vil jeg stille nogle uddybende spørgsmål. Hvis barnet kan kommunikere med sprog, vil det ofte være spørgsmål direkte henvendt til barnet. Dernæst tester jeg barnets sanser, nogle få reflekser, der er tilknyttet sanser, muskler og led, finmotorik og grov motorik, den samlede balance og koordination. Barnet er iført ble eller shorts og undertrøje under testen.

Efter afklaringen, som foregår i et legende forum, vil jeg fortælle om resultatet. Derefter viser jeg, hvordan den daglige stimulering med fordel kan foregå derhjemme. Du prøver selv dette, mens jeg instruerer. Træningsprogrammet bliver sendt til dig pr. mail. Det er også muligt at købe en skriftlig rapport, der kan være en hjælp, hvis du er i gang med et større udredningsforløb.

Træningen skal udføres dagligt i hjemmet. Beregn 30-40 minutter – spredt over hele dagen i barnets vågne timer.

Første opfølgning
Opfølgning er ment som en slags “serviceeftersyn”, der foregår tre uger efter første besøg. Her kan du stille spørgsmål og få finpudset træningen. Måske regulerer jeg stimulationen i forhold til, hvad der er opnået hjemme. Dette besøg er ingen eksamen. Du skal ikke komme og fremvise store resultater.

Afsluttende opfølgning
Efter 8-10 uger er der en afsluttende opfølgning, hvor du og barnet igen kommer til mig. Her taler vi om hvilke forandringer, I har oplevet gennem forløbet. Jeg vil teste enkelte elementer igen og vurdere resultatet. Træningen bliver ændret, så den er tilpasset den nye udvikling.

Barnet vil ikke være færdigtrænet efter dette forløb, men du vil opleve en forandring. Hvis træningen er blevet udført dagligt, vil der være mange forandringer. Hvor længe og hvor meget træning og stimulation dit barn skal have er ikke til at sige. Det vil tiden vise. Generelt opfordrer jeg familien til at komme tilbage med jævne mellemrum, så jeg kan følge udviklingen og justere træningen.

Samlet oversigt over sansemotorisk forløb:
•  En indledende telefonsamtale, hvor barnets problematik kortlægges
•  Spørgeskema returneres udfyldt senest to dage før test
•  Sansemotorisk afklaring á 1½ times varighed
•  Skriftligt træningsprogram sendes til jer
•  Første opfølgning 14 dage efter test – 1 time
•  Eventuelle ændringer af træningen sendes skriftligt
•  Afsluttende opfølgning à 1 times varighed

Samlet pris: 3.950 kr.
Sansemotorisk afklaring og de to opfølgninger er et samlet forløb, som skal være afviklet inden for 4 måneder fra testdato for at være inkluderet i prisen.

En mere fyldestgørende skriftlig rapport af den sansemotoriske afklaring kan laves for 1.500 kr.

Ekstra opfølgninger eller møder – også skriftlig tilbagemelding eller telefonisk møde – efter endt forløb, koster 875 kr. pr. time.

Lene Knudsen har stor erfaring med børn som har trivselsproblemer. Kranio-sakral terapi for babyer med kolik, søvnbesvær og ammeproblemer
Share

Det siger mine kunder ...